Suņu pārvadāšana: drošība un ērtības ceļā
foto: Publicitātes foto / Freepik.com
Mūsu mīluļi

Suņu pārvadāšana: drošība un ērtības ceļā

Reklāmas projekts

Dodoties tuvākā vai tālākā izbraucienā ar savu četrkājaino draugu, būtiski parūpēties ne tikai par savu, bet arī suņa drošību un komfortu. Suņu pārvadāšana automašīnā ir kļuvusi par ikdienu lielai daļai mājdzīvnieku saimnieku, taču ne vienmēr tā notiek atbilstoši drošības prasībām, turklāt sunim neierastā vide var radīt papildu stresu.

Lai izvairītos no nepatīkamām sekām un nodrošinātu mierīgu braucienu gan sev, gan sunim, ir svarīgi izvēlēties drošu pārvadāšanas veidu un stingri ievērot drošības noteikumus. Suņu pārvadāšanas iespējas ir plašas – sākot no dažāda veida pārvadāšanas būriem, līdz speciālajām drošības jostām un auto salona pārklājiem lielāku suņu pārvadāšanai. 

Kā parūpēties par dzīvnieka ērtību un drošību dodoties kopīgos piedzīvojumos, un kādas zoo preces ceļošanai iespējams iegādāties zoo preču veikalos, stāsta Dino Zoo eksperte, kinoloģe Tatjana Bodricka. 

Zoo preces drošai un ērtai suņa pārvadāšanai 

Lai atvieglotu suņu pārvadāšanu automašīnā vai dodoties garākos ceļojumos ar citiem transporta līdzekļiem, Dino Zoo klāstā ir plašs ceļošanai paredzēto zoo preču klāsts. To izvēle, primāri, ir atkarīga no suņa šķirnes un izmēra, taču svarīgi izvērtēt arī dzīvnieka temperamentu un to, vai dzīvnieks iepriekš ir pieradināts doties garākos izbraucienos. 

Transportēšanas boksi un ceļojumu somas 

Transportēšanas boksi un ceļojumu somas ir piemērotas mazo šķirņu suņu pārvadāšanai, turklāt noder arī gadījumos, kad ar suni jādodas pie veterinārārsta, apmeklējot sabiedriskas vietas, kur suņu brīva uzturēšanās nav atļauta, vai dodoties ceļojumos ar lidmašīnu. 

Transportēšanas boksi ir aprīkoti ar rokturi ērtai pārnēsāšanai, turklāt ir viegli kopjami. Papildu ērtībai boksā var ieklāt suņu segu vai nelielu suņu paklājiņu. 

Savukārt suņu somas ir pieejamas plašā dizainu klāstā un kalpo arī kā gaumīgs aksesuārs. Ceļojumu somu vai transportēšanas boksu var novietot gan bagāžniekā, gan auto salonā, un drošībai tie papildus jānostiprina ar automašīnas drošības jostu. 

Ceļojumu būris lielāku suņu pārvadāšanai 

Lai nodrošinātu optimālu drošību un komfortu, mazo un vidējo šķirņu suņiem ieteicams izvēlēties suņu būri. Tie ir izgatavoti no droša, izturīga metāla un ikdienā neaizņems daudz vietas, jo tos iespējams kompakti salikt. Izvēloties atbilstoša izmēra būri, dzīvnieks pārvadāšanas laikā jutīsies ērti, turklāt režģotā konstrukcija nodrošina svaiga gaisa cirkulāciju. Papildu komfortam būrī var ieklāt suņu paklāju vai matraci. 

Tāpat kā transportēšanas bokss vai ceļojumu soma, arī suņu būris brauciena laikā jānostiprina ar drošības jostu vai cita veida stiprinājumu. 

  • Suņu būra izmērs jāpiemēro atbilstoši suņa šķirnei un augumam, un svarīgi, lai suns būrī var pats iekāpt, brīvi piecelties, apsēsties un netraucēti apgulties. Ceļošanas būra izmēram vajadzētu būt aptuveni 10 cm lielākam par dzīvnieka augumu sēdus un guļus pozīcijā. 

Pārvadāšanai automašīnas salonā 

foto: Publicitātes foto / dinozoo.lv

Ja pārvadāšana būrī vai boksā dzīvniekam izraisa satraukumu un bailes, vai to ierobežo dzīvnieka izmērs, pieejamas preces arī suņu pārvadāšanai automašīnas salonā, piemēram, automašīnas sēdekļu pārklāji. Tie izgatavoti no izturīga, viegli kopjama materiāla, un pasargā automašīnas salonu no bojājumiem un netīrumiem. 

  • Svarīgi atcerēties, ka tad, ja suns tiek brīvi pārvadāts auto salonā, obligāti jālieto suņu drošības josta vai automašīnas krūšu siksna. Daļa sēdekļu pārklāju jau ir aprīkoti ar drošības jostu, taču tās iespējams iegādāties arī atsevišķi. 

Suņu pārvadāšanai bagāžniekā 

Lielo suņu pārvadāšanai vislabāk izvēlēties automašīnas bagāžnieku, kur dzīvniekam būs gana daudz vietas. Lai nodrošinātu drošību brauciena laikā un izvairītos no dzīvnieka patvaļīgas pārvietošanās auto salonā, ieteicams automašīnu aprīkot ar speciālajām auto restēm. 

Locītavu problēmas piemeklē ne tikai senioru vecuma suņus, bet ir bieža problēma tieši lielo šķirņu suņiem. Tāpēc papildu komfortam noderēs arī rampa vai trepes, kas dzīvniekam ļaus ērti iekāpt un izkāpt no auto. Savukārt, lai nodrošinātu svaiga gaisa cirkulāciju, dinozoo.lv pieejami speciāli metāla aksesuāri, kas paredzēti stiprināšanai pie automašīnas bagāžnieka vāka, lai to atstātu atvērtu.

foto: Publicitātes foto / dinozoo.lv

Citi ieteikumi suņu pārvadāšanai

  • Ja paredzēts doties garākā izbraucienā, līdzi vērts paņemt arī suņu rotaļlietas, piemēram, graužamās mantas, kas dzīvniekam palīdzēs mazināt satraukumu. 
  • Gan garāku pastaigu laikā, gan pārvadājot dzīvnieku automašīnā, līdzi vienmēr jāpaņem viegli un ērti kopjami ceļošanas trauki mājdzīvniekiem – ceļojumu bļoda un ūdens pudele. Dinozoo.lv pieejamas dažāda izmēra un dizaina saliekamās ceļojumu bļodiņas un ūdens pudeles ar iebūvēto bļodiņu. 
foto: Publicitātes foto / dinozoo.lv
  • Izbraucienos noteikti jāieplāno vairākas atpūtas pauzes, lai četrkājainajam kompanjonam ir iespēja izstaipīties, izskrieties un nokārtot dabiskās vajadzības. 
  • Lai sunim neradītu lieku stresu un pārvietošanās ar auto vai citiem transporta līdzekļiem ar laiku neveicinātu negatīvas uzvedības izpausmes, svarīgi dzīvnieku pamazām pieradināt pie neparastajiem apstākļiem. Sākotnēji var doties īsos izbraucienos un vērot dzīvnieka uzvedību. Ja tomēr sagatavošanās nav bijusi iespējama, pirms brauciena dzīvniekam var iedot dabiskos, dinozoo.lv nopērkamos nomierinošos līdzekļus, kuru sastāvā ir dabiskas, dzīvniekam nekaitīgas vielas, kas nerada pieradumu. 

Viss nepieciešamais ērtai un drošai ceļošanai kopā ar mājdzīvnieku Dino Zoo! 

Ceļojumu būri, boksi un somas, ceļošanas aksesuāri un zoo preces mājdzīvnieku pārvadāšanai automašīnā plašā klāstā, par vienmēr izdevīgām cenām dinozoo.lv un Dino Zoo veikalos visā Latvijā! Parūpējies par sava mīluļa drošību un komfortu kopā ar Dino Zoo!

Tēmas