Ukraina asi nosoda Samaranča izteikumus par Krievijas atjaunošanu Olimpiskajā komitejā
foto: REUTERS
Huans Antonio Samarančs jaunākais malko dzērienu no krūzes ar olimpisko simboliku.
Citi sporta veidi

Ukraina asi nosoda Samaranča izteikumus par Krievijas atjaunošanu Olimpiskajā komitejā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ukrainas Sporta un Ārlietu ministrijas Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidenta Huana Antonio Samaranča jaunākā ierosinājumu par Krievijas statusa atjaunošanu organizācijā, ja tā pildīs Olimpisko hartu, nosaukušas par apkaunojošu.

Ukraina asi nosoda Samaranča izteikumus par Krievi...

Samarančs jaunākais, kurš ir arī viens no septiņiem SOK jaunā prezidenta amata kandidātiem, pagājušajā nedēļā sacīja, ka Krievija ir "nepārprotami un rupji pārkāpusi Olimpisko hartu", tomēr piebilda, ka brīdī kad tās diskvalifikācijas iemesli izzudīs, SOK būs pienākums smagi strādāt, lai to ātri atjaunotu organizācijā.

Jau ziņots, ka Budapeštā notikušajā konferencē Samarančs uzsvēra, ka Krievija nav saņēmusi diskvalifikāciju par kara uzsākšanu Ukrainas teritorijā, bet gan par to, ka nav ievērojusi olimpisko pamieru. "Pēc iespējas ātrāk vēlamies atkārtoti izvērtēt Krievijas Olimpiskās komitejas reintegrāciju," pagājušajā nedēļā sacīja teica Samarančs.

"Šādi izteikumi liecina vai nu par to, ka SOK viceprezidentam trūkst izpratnes par Krievijas agresiju, vai arī par viņa vēlmi attaisnot agresoru, kas nav savienojams ar pretendēšanu vadīt Starptautisko olimpisko komiteju," kopīgā paziņojumā otrdien norādīja Ukrainas sporta ministrs Matvijs Bidnijs un ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Kā norādīja politiķi, ierosinājumi par iespējamo Krievijas sportistu atgriešanos starptautiskajā sporta sabiedrībā ir kategoriski nepieņemami un apkaunojoši.

Jau ziņots, ka pagājušā gada oktobrī SOK diskvalificēja Krievijas Olimpisko komiteju (ROC) par to, ka tā savā sastāvā iekļāva okupēto teritoriju Doneckas, Hersonas, Luhanskas un Zaporižjas reģionālās sporta organizācijas, kas ir Ukrainas Olimpiskās komitejas pārraudzībā. Šovasar Parīzes olimpiskajās spēlēs Krieviju zem neitrāla karoga pārstāvēja tikai 15 sportisti.